Пожежа у Білогородці була спробою приховати жорстоке вбивство, – поліція

 

Причиною пожежі у житловому будинку у Білогородці на Київщині була спроба приховати вбивство.

Про це у вівторок, 22 червня, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Київській області.

“Підтверджено той факт, що причиною пожежі є спроба приховати сліди злочину. Є інформація, що чоловік 1978 року народження, моряк далекого плавання, завдав знайомому кількох ударів (…), вирізав йому серце і шматок легенів, потім все підпалив, щоб приховати (сліди злочину, – “Н”)”, – йдеться в повідомленні.

На місці події працює слідчо-оперативна група. Ще проводитимуться експертизи, але моряка вже затримано. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що експерти мають з’ясувати, чи не був злочин скоєний під впливом наркотичних засобів чи алкоголю.

За словами Геращенка, якщо злочинець вбив людину і підпалив квартиру, а інші жителі при цьому постраждали, то вся вина за скоєне лежить на фігурантові, зокрема й компенсація.

“Але це буде встановлювати суд. Це може бути через певний час”, – сказав заступник міністра.

Геращенко зазначив, що за скоєння злочину може загрожувати покарання аж до пожиттєвого ув’язнення.

Щодо мотивів злочину, то їх буде встановлювати слідство, додав він.

Як писала “Новинарня“, 21 червня у п’ятиповерховому житловому будинку в Білогородці в одній з квартир стався вибух з подальшим горінням. Пожежа поширилась на поверхи вище та покрівлю. Руйнувань несучих конструкцій немає.

На місці пожежі виявили загиблого. За інформацією голови Білогородської ОТГ Антона Овсієнка, йдеться про чоловіка 1974 року народження.

Крім того, внаслідок пожежі двоє людей потрапили до лікарні. Ще шестеро після огляду лікарями від госпіталізації відмовились.

Читайте також:
Інцидент на аеродромі у Василькові: водій авто був напідпитку, а пошкоджений МіГ – тільки після модернізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна