У Києві попрощалися з письменником і волонтером Горьким Луком. ФОТО, ВІДЕО

 

На Майдані Незалежності в Києві попрощалися з письменником, блогером, волонтером-парамедиком Святославом Стьопкіним (Волковим), який був відомий на псевдо “Горький Лук”. Він помер 19 червня у віці 50 років.

Як повідомила з місця події журналістка “Новинарні” Ірина Семеняка, у вівторок, 22 червня, провести друга та побратима в останню путь зібралися представники фронтового медеваку ASAP, парамедики ПДМШ, добровольці ДУК та інші люди, які були знайомі зі Святославом. Зокрема були присутні колишні нардепи Оксана Корчинська та Борислав Береза.

 

Церемонія прощання та покладання квітів до труни тривала годину, її вів друг Святослава – фотограф Алекс Заклецький. Він у своїй промові наголосив, що покійний зробив великий вклад в інформаційну боротьбу з Росією.

Фоторепортаж Ірини Семеняки, “Новинарня“:

Горький Лук похорон 1 Горький Лук похорон 2 Горький Лук похорон 3 Горький Лук похорон 4 Горький Лук похорон 5 Горький Лук похорон 6 Горький Лук похорон 7 Горький Лук похорон 8 Горький Лук похорон 9 Горький Лук похорон 10
<
>

На церемонії працювала сурдоперекладачка, адже батьки Святослава глухонімі.

Відомо, що Горький Лук мав проблеми зі здоров’ям та ускладнення від коронавірусу. 20 червня друзі розповіли, що напередодні у Святослава відмовили нирки.

Святослав Стьопкін був філологом за освітою, раніше вчителював. Він став відомим після того, як у 2014 році створив сатиричний блог “Кацаповєдєніє” на платформі “Живий журнал”, де в іронічній формі висміював відсталість “русского мира”.
За кілька місяців проєкт вийшов у топи блогів, збираючи велику кількість переглядів і коментарів. У 2015 році вийшла книга “Ноука від Горького Лука” – збірник лекцій з “кацаповєдєнія”, написана на основі постів у ЖЖ.
Водночас деякі дописи російськомовного автора різко критикувала українськомовна аудиторія, зокрема на тему Голодомору.
Нагороджений відзнакою Міноборони “За сприяння Збройним силам України” (серпень 2019).

Читайте також:
У Києво-Печерській лаврі поховали контраверсійного митрополита Луганського Митрофана, який помер в окупації


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.