Вашингтон заперечив інформацію про затримку військової допомоги для України

 

В Білому домі заперечили повідомлення у ЗМІ начебто про те, що Сполучені Штати Америки вирішили тимчасово заморозити військову допомогу Україні.

Про це йдеться в заяві прессекретарки Білого дому Джен Псакі, опублікованій у п’ятницю, 18 червня.

“Ідея, що ми затримали безпекову допомогу Україні – це нонсенс”, – заявила Псакі.

Джен Псакі додала, що минулого тижня, напередодні саміту з Росією, США надали пакет безпекової допомоги Україні в розмірі 150 мільйонів доларів, який включав летальне озброєння. За її словами, Білий дім надав повну суму військової допомоги, виділену Конгресом США.

“За два дні до саміту, президент Байден вийшов перед всім світом на сцену НАТО і сказав, що ми продовжимо ставити Україну “в позицію, де вона зможе і надалі чинити опір фізичній агресії Росії”. Ми також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Як президент Байден прямо сказав президенту Путіну, ми будемо непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України”, – додала Джен Псакі.

Як писала “Новинарня“, журналісти видання Politico з посиланням на анонімні джерела в Білому домі заявили, що в адміністрації вирішили призупинити виділення 100 млн військової підтримки Україні, які вирішили додатково надати після стягнення російських військ до кордонів.

Читайте також:
У Конгресі США пропонують збільшити військову допомогу Україні на $25 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна