В окупованому Бойківському бойовики розмістили танки з порушенням лінії відведення

 

В окупованому Бойківському Донецької області з порушенням лінії відведення бойовики розмістили п’ять танків Т-64.

Про це у суботу, 19 червня, інформує пресцентр штабу Об’єднаних сил.

“На тимчасово непідконтрольній уряду України території в населеному пункті Бойківське Донецької області з порушенням лінії відведення розміщено 5 танків Т-64”, – йдеться в повідомленні.

Також збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати роботі спостерігачів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Зокрема, на блокпості неподалік окупованої Бессарабки найманець РФ наказав команді СММ ОБСЄ залишити район, пославшись на “запобіжні заходи у зв’язку з COVID-19”. При цьому спостерігачі констатували факт вільного пересування цивільних транспортних засобів в обох напрямках.

Через перешкоджання сигналу обох модулів GPS з боку збройних формувань РФ в районі  Степанівки на підконтрольній урядові України території Місією було скасовано політ БПЛА дальнього радіуса дії.

В окупованій Горлівці найманці здійснили обстріл БПЛА, після чого спостерігачі СММ ОБСЄ приземлили літальний апарат та залишили цей район.

Ці факти свідчать про намагання російсько-окупаційних військ максимально обмежити роботу Спеціальної моніторингової місії на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Такі дії неприпустимі та суперечать мандату СММ, який передбачає безпечний та безперешкодний доступ Місії на усій території України.

Українська сторона СЦКК продовжує інформувати СММ ОБСЄ про випадки порушень Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ.

Читайте також:
ОБСЄ заявила про понад 140 випадків глушіння своїх безпілотників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна