США призупинили постачання військової допомоги Україні на суму $100 млн, – Politico

 

Сполучені Штати Америки призупинили пакет військової допомоги Україні, який включає в себе летальну зброю, загальною сумою в 100 мільйонів доларів.

Про це у п’ятницю, 18 червня, передає видання Politico з посиланням на чотирьох поінформованих співрозмовників.

Зазначається, що Рада нацбезпеки США доручила підготувати пакет допомоги на тлі нарощування російських військ біля кордону з Україною і в тимчасово окупованому Криму.

Але розгляд пропозиції відклали після того, як Росія оголосила про відведення військ, і напередодні саміту президента Джо Байдена з російським колегою Володимиром Путіним.

Одне з джерел Politico повідомило, що пакет допомоги зараз в цілості і може бути швидко відправлений до України. За словами двох співрозмовників видання, він включає системи ППО ближньої дії, стрілецьку і протитанкову зброю.

Після вторгнення Росії до України в 2014 році і окупації Криму США поставили Україні військову допомогу на суму близько 2,5 млрд доларів. Лише цього року Пентагон схвалив два пакети допомоги Україні на загальну суму 275 млн доларів, нагадало видання.

Читайте також:
У Конгресі США пропонують збільшити військову допомогу Україні на $25 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна