На Трійцю кияни почують пісні доби Української революції, виконані на кобзі Вересая

 

Національний музей історії України та освітня платформа “Експертний Корпус” запрошують на історико-просвітницький лекторій “Євген Коновалець – лицар державної ідеї”.

Захід відбудеться 20 червня (неділя) з 12:20 до 18:00 у приміщенні Національного музею історії України (м. Київ, вул. Володимирська, 2).

“Заходи розпочнуться о 12:30 із виступу талановитої музикантки Тетяни Никитюк. На старосвітському інструменті- кобзі Вересая – Тетяна виконає кілька пісень доби Української революції 1917-1921 років”, – інформують організатори заходу.

О 13:00 – лекція Артема Папакіна – «Січові Стрільці: своя військова відзнака, своя команда, своя зброя».
Артем розкаже про військову організацію, озброєння та уніформу Січових Стрільців. Захід пройде за участі реконструкторів.

О 14:00 – лекція Олександра Кучерука – «Що ми (Не) знаємо про Євгена Коновальця? Артефакти говорять».
Олександр Кучерук розповість про невідомі та маловідомі сторінки життя Євгена Коновальця, спираючись на документальні та матеріальні артефакти.

О 15:00 – розмова з Владленом Мараєвим «Як це працює: запуск успішного youtube-проєкту про історію».
Владлен розповість про створення свого відеопроєкту, та методи, що працюють для популяризації історичних постатей. Зокрема таких, як Євген Коновалець.

О 16:00 – розмова «Київ Євгена Коновальця: геолокації на мапі Української Революції» за участі співробітників Українського інституту національної пам’яті Романа Кулика, Павла Подобєда, Максима Майорова.
Ця інтелектуальна розмова стане своєрідною екскурсією українським Києвом початку ХХ століття. Ви довідаєтеся, де в столиці відбувалися ключові військові дії, розташовувалися військові частин, де жили визначні військові діячі, серед яких і Євген Коновалець, обіцяють організатори.

Слухачі отримають у подарунок мілітарний атлас Києва “1918: переможні бої”.

Відвідування лекторію входить у вартість вхідного квитка до Музею.

На заході будуть дотримані всі карантинні обмеження, відтак, варто зареєструватися напередодні, бо кількість місць обмежена.

Реєстрація – за посиланням. 

Читайте також:
У Національному музеї історії України відкривається унікальна виставка до 130-річчя Євгена Коновальця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна