Члени Муніципальної варти Києва влаштували стрілецький полігон на території колишнього дитячого табору, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила протиправну діяльність групи осіб, які облаштували незаконний стрілецький полігон на території колишнього дитячого табору у Дарницькому районі Києва.

Про це йдеться в пресрелізі спецслужби, оприлюдненому у п’ятницю, 18 червня.

За даними слідства, до організації полігону причетні члени громадського формування з охорони громадського порядку “Муніципальна варта”.

“Тренування зі стрільби проводились з використанням незареєстрованої вогнепальної зброї. Крім того, учасники групи зберігали боєприпаси, вибухові речовини та засоби ураження, незаконно переміщені з району проведення ООС”, – йдеться в повідомленні.

СБУ каже, що під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено та вилучено: гранатомет РПГ-22, 400 г тротилу, 2 корпуси гранат РГД-5, напівавтоматичний пістолет “KRISS” виробництва США калібру 9*21 мм, майже сотню набоїв різного калібру, значну кількість мисливської нарізної зброї.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, проводяться експертизи.

“Вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам провадження”, – повідомили в СБ.

Читайте також:
КМДА залучає до охорони порядку Муніципальну варту з ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна