СБУ викрила ексбойовика “ЛНР” в лавах Національної поліції

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила у лавах поліції Луганщини колишнього члена незаконного збройного формування “Армия Юго-Востока”.

Про це спецслужба повідомила у четвер, 17 червня.

Зазначається, що фігурант приєднався до лав Нацполу у 2016 році і проходив службу до моменту викриття.

“До цього, починаючи з 2014 року, фігурант “служив” у незаконному збройному “формуванні Дрьомова”, яке на той час контролювало Сєверодонецьк. Як тільки українські воїни звільнили місто (у липні 2014 року -ред.), а бойовики відійшли вглиб тимчасово окупованих територій, він “вирішив змінити сторону”. Спочатку переховувався на території РФ і в тимчасово анексованому Криму, а потім – повернувся в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Наразі відомо, що фігурант брав участь у забезпеченні пропускного режиму та чергуваннях на бойових постах терористичних угруповань.

В СБУ також стверджують, що зловмисник був зарахований до розвідувального підрозділу бойовиків, який очолював громадянин РФ з позивним “Спец”. Бойовики “Спеца” причетні до викрадень та катувань українських патріотів, вбивств військовослужбовців ЗСУ у боєзіткненнях під Рубіжним та у Новоайдарському районі, зазначають у спецслужбі.

Правопорушнику повідомили про підозру за участь у не передбачених законом збройних формуваннях. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Директор департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало в коментарі “Українській правді” повідомив, що цей співробітник управління поліції охорони в Луганській області у званні сержанта працював на посаді водія, відповідно не маючи доступу до жодної таємної або закритої інформації.

“Він був затриманий працівниками Служби безпеки спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції, який надає повну підтримку та сприяння органу досудового розслідування. Водночас триває внутрішнє розслідування поліції щодо цієї ситуації, а сам працівник звільнений правоохоронних лав”, – сказав Тракало.

Читайте також:
На Дніпропетровщині затримали ексбойовика “ЛНР”, який причетний до вбивства співробітника СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна