ОБСЄ заявила про понад 140 випадків глушіння своїх безпілотників

 

Українська сторона СЦКК повідомляє, що згідно з даними звіту Місії ОБСЄ у період з 16 травня до 6 червня російсько-окупаційні війська 141 раз застосовували засоби радіоелектронних перешкод у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Протягом 14-15 червня було зафіксовано два випадки застосування збройними формуваннями РФ БПЛА типу “Орлан-10”, інформує пресцентр ОС.

Особливостями цих безпілотників є демонстративний провокаційний характер, багаторазовий перетин лінії розмежування, ігнорування повідомлень у межах координаційного механізму щодо порушення режиму припинення вогню.

Зокрема, пункту про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 “про заборону на наступальні і диверсійно-розвідувальні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін”.

Тож українська сторона СЦКК має всі підстави вважати, що збільшення випадків застосування збройними формуваннями РФ БПЛА тісно пов’язане зі збільшенням кількості випадків глушіння сигналу БПЛА Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Виходячи з даних, опублікованих у звітах СММ ОБСЄ, за період з 16 травня до 6 червня зафіксовано 141 випадок застосування засобів радіоелектронних перешкод, зокрема, над підконтрольною уряду України територією – 79 (56%), над тимчасово окупованою територією України – 62 (44%).

Зазначається, що дії збройних формування РФ мають цілеспрямований характер і забезпечуються застосуванням станцій РЕБ російського виробництва.

Підтвердженням цього є черговий факт виявлення СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території станції РЕБ російського виробництва РБ-636 “Свет-КУ”.

Такі дії підтверджують небажання збройних формувань РФ дотримуватися домовленостей, досягнутих у рамках ТКГ та спрямовані на подальше загострення ситуації по всій лінії розмежування сторін.

Українська сторона СЦКК продовжує інформувати СММ ОБСЄ про випадки порушень Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ. Говорили про “високий рівень військової загрози” для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.