Воєнна розвідка евакуювала із сирійського табору українку та семеро дітей

 

До України із Сирії повернулася українка та семеро дітей, які щонайменше з 2019 року перебували у таборі закритого типу “Родж” на північному сході Сирії. Операцію з евакуації проводили співробітники воєнної розвідки.

Літак приземлився в міжнародному аеропорту “Київ” увечері у вівторок, 15 червня.

Після повернення до України родині будуть відновлювати документи громадян України, їх перевірять правоохоронні органи.

“Офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України виконали цю складну операцію з повернення наших громадян. Це не перша така операція. Якщо пам’ятаєте 31 грудня 2020 року ми теж зустрічали наших громадян. І кожна така операція ще раз доводить, що Україна своїх не кидає – це наше професійне завдання. У цієї родини попереду ще складний шлях, але найстрашніше, я вважаю, у них вже позаду”, – зазначив під час зустрічі родини Міністр оборони України Андрій Таран.

Зазначається, що в таких таборах закритого типу розміщують людей, яких підозрюють у зв’язках з екстремістським угрупованням “Ісламська держава”.

“Наше завдання полягає у поверненні до України всіх українців, які звернулись до нашої держави та бажають повернутись додому. Водночас складна безпекова ситуація на території Сирії не дозволяє здійснювати евакуацію великих груп людей. Через це ми зосередили наші зусилля на таборі «Родж». Вдалося домовитись про повернення в Україну однієї родини. Хоча і це було нелегко, враховуючи обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19”, – цитує представника ГУР Вадима Скібіцького пресцентр розвідвідомства України.

У ГУР додали, що успішну міжнародну гуманітарну операцію провели спільно з українськими дипломатами. Протягом року з небезпечного регіону співробітниками ГУР МО України повернуто на Батьківщину 15 наших співгромадян.

Читайте також:
В ОП розповіли, як звільнили громадян України з табору полонених у Сирії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна