Уряд виділив на боротьбу із коронавірусом іще ₴1,4 млрд

 

Кабінет Міністрів підтримав проєкт закону про збільшення видатків держбюджету на 1,4 млрд грн на заходи, пов’язані з протидією COVID-19.

Про це в середу, 16 червня, інформує пресслужба Міністерства фінансів.

“Під час засідання уряд підтримав проєкт Закону України “Про внесення змін до Державного бюджету України на 2021 рік”, яким визначено додаткові джерела на реалізацію заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню COVID-19″, – йдеться в повідомленні.

Документом пропонується збільшити доходи спецфонду Держбюджету на 1,433 млрд грн за рахунок надходжень: акцизного податку ‒ 1,140 млрд грн, ПДВ ‒ 230,0 млн грн та від добровільно сплачених фізособами коштів ‒ 63,75 млн грн.

Видатки спецфонду Державного бюджету України збільшити на 1,433 млрд грн та спрямувати їх на бюджетну програму “Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками”.

Законопроєкт буде поданий на розгляд до Верховної Ради України для його прийняття.

Читайте також:
Уряд вніс до Ради законопроєкт щодо монетизації пільг із оплати проїзду

Уряд дозволив АЗС підвищити ціни на пальне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.