У Женеві стартувала зустріч Байдена і Путіна

 

У Женеві на віллі Ла Гранж розпочалась зустріч президента США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна.

Лідери країн потиснули руки і відправились на протокольну фотосесію.

Це їхня перша зустріч на посаді президентів.

Першим на віллу Ла Гранж прибув Путін, якого зустрів президент Швейцарії Гі Пармелен, потім приїхав Байден.

Путін у відкритій частині зустрічі висловив надію на продуктивність зустрічі. Байден зазначив, що хоче визначити загальні питання взаємодії і зрозуміти ті сфери, в яких їх погляди розходяться.

На зустрічі також присутні заступник Державного секретаря США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Нагадаємо, що Байден і Путін зустрічають в Женеві 16 червня на віллі Ла Гранж.
Путін прилетів в Женеву в середу вранці, Байден прибув до Швейцарії з Брюсселя напередодні ввечері. Зустріч триває на віллі Ла Гранж, вона розрахована на 4-5 годин.
Саміт складається з трьох частин: бесіда у вузькому складі, а потім переговори в розширеному форматі, передбачена перерва. Розмови Путіна з Байденом “один на один” програмою не передбачено, але при бажанні двох лідерів вони можуть поговорити і тет-а-тет.

Після переговорів президенти окремо поспілкуються з пресою. Питання проведення спільної пресконференції стояло на порядку денному, але американська сторона вирішила проводити окремий брифінг.
Коментуючи майбутню зустріч з главою Білого дому, президент РФ заявив, що не чекає від неї “нічого проривного в російсько-американських відносинах” і розраховує, що на зустріч позитивно вплине політичний досвід Байдена.
У Білому домі повідомляли, що президент США під час зустрічі з Володимиром Путіним планує обговорити Україну, Білорусь і питання стратегічної стабільності .

Читайте також:
Посол України у США Маркарова відвідає Держдеп у день зустрічі Байдена з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна