Війна з Росією може прийти в оселі американців, – Зеленський в інтерв’ю CBS

 

Президент України Володимир Зеленський заявив американському телеканалу CBS News, що війна з Російською Федерацією може прийти в домівки мешканців США.

Про це йдеться в репортажі телеканалу, який на запрошення Зеленського відвідав лінію фронту на Донбасі.

“За кілька днів до саміту президента США Джо Байдена та його російського колеги Володимира Путіна, під час якого Україна займатиме одне з перших місць порядку денного, – зазначають автори репортажу, – ми запитали Зеленського, чому простих американців має хвилювати конфлікт у його країні, яка розташована за тисячі миль від їхньої власної. “Вона (війна з РФ, – “Н”) може бути завтра в їхніх домівках”, – сказав він”.

Це може здатися надуманим, розмірковують журналісти, але експерти вважають, що російські хакери використовують Україну як випробувальний полігон, зокрема, для атаки на її енергосистему, аби потім застосувати подібну тактику в США.

“Коли на початку цього року десятки тисяч російських військ були стягнуті до українського кордону, дехто розцінив це не тільки як спробу налякати союзника Америки, а і як загрозу для США та їхніх союзників”, – зазначають автори репортажу.

За їхніми спостереженнями, Зеленський, як і багато громадян України, вважає, що Путін має неоімперські амбіції щодо Росії, щоби знову контролювати своїх сусідів.

“Вони не хочуть зробити нас вільними”, – цитує президента України CBS News.

Нагадаємо, саміт президентів США Джо Байдена і Російської Федерації Володимира Путіна відбудеться 16 червня в швейцарській Женеві.

Наприкінці травня заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков заявив, що у найближчі дні РФ озвучить США низку сигналів, які будуть для Вашингтона “некомфортні”.

Читайте також:
Росія і США збільшили кількість готової до застосування ядерної зброї, – SIPRI

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.