Рада ухвалила закон про “податкову амністію”

 

У вівторок, 15 червня, Верховна Рада ухвалила проєкт закону №5153 про внесення змін до Податкового кодексу, який передбачає проведення добровільного одноразового декларування актів.

Як передає “Новинарня“, законопроєкт у другому читанні підтримали 243 народних депутати.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він передбачає проведення з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, з яких не були сплачені податки та збори відповідно до вимог законодавства.

Зазначається, що суб’єктом декларування в одноразовій добровільній декларації не зазначатиметься інформація про джерела походження задекларованих активів.

В одноразовій добровільній декларації можуть бути відображені такі активи, як валютні цінності крім коштів у готівковій формі, цінні папери, рухоме та нерухоме майно, у тому числі об’єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб, що знаходяться як в Україні, так і за кордоном.

Збір з одноразового добровільного декларування визначатиметься за такими ставками:

  • 5% за валютними цінностями, розміщеними на рахунках у банках в Україні, а також іншими активами, зареєстрованими в Україні;
  • 9% за валютними цінностями, розміщеними на рахунках у фінустановах за кордоном, а також іншими активами, що знаходяться за кордоном;
  • 2,5% за номінальною вартістю державних облігацій України з терміном обігу понад 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 січня 2021 року до 20 Червня 2022 року одноразової добровільної декларації.

Читайте також:
Частина фракції “Голос” допомогла протягнути в порядок денний ВР зміну мовного закону

Зеленський ветував закон про відповідальність за недостовірне декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна