На Вінниччині патрульний напідпитку влаштував смертельну ДТП, – ДБР

 

У Вінницькій області патрульний влаштував дорожньо-транспортну пригоду, в результаті загинула жінка, ще одна людина постраждала.

Про це у вівторок, 15 червня, інформує пресцентр Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що ДТП сталася 14 червня за участю інспектора роти Управління патрульної поліції у Київській області. 

“Поліцейський за кермом легкового авто не впорався із керуванням, виїхав за межі проїжджої частини у кювет та врізався у дерево… За результатами медичного освідування встановлено, що патрульний перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Його затримано на місці ДТП”, – йдеться в пресрелізі ДБР.

Зазначається, що 28-річна пасажирка загинула на місці пригоди, ще один пасажир госпіталізований (тяжкість отриманих тілесних ушкоджень наразі встановлюється), двоє інших пасажирів отримали незначні травми та не потребували медичної допомоги.

Попередня кваліфікація: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Читайте також:
Поліція взялася “відпрацьовувати” дороги, щоб зменшити кількість ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна