Банкова обговорює можливість звільнення Авакова, – ЗМІ

 

Офіс президента може дати хід торішній постанові ВР про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у вересні, коли почнеться наступна парламентська сесія.

Про це у вівторок, 15 червня, пише НВ з посиланням на кількох співрозмовників різного рівня інформованості у фракції “Слуга народу”.

За їхньою інформацією, доля Авакова може вирішитись вже цієї осені, якщо таке рішення буде ухвалено. Поки що немає остаточної згоди з приводу того, як це реалізувати.

“На осінь вони [офіс президента] спробують прибрати [міністра МВС] Авакова. Схоже, президент вже відчув, що може і сам усім управляти”, — розповів один з депутатів.

За його словами, яким би не був Аваков, але його звільнення прибере єдину противагу Зеленському та перетворить ОП на одноосібний орган ухвалення рішень в державі.

Близький соратник Зеленського пояснив співрозмовникам зі ЗМІ, що подальше перебування Авакова в кріслі дійсно обговорюється, але остаточного рішення — звільняти чи залишати міністра — президент не ухвалив.

Додамо, що Арсен Аваков очолив поліцейське відомство в лютому 2014 року. Сьогодні він є рекордсменом за тривалістю перебування в кріслі міністра.

Як інформувала “Новинарня“, 17 червня 2020 року комітет Ради підтримав постанову про відставку Авакова.

Читайте також:
Із вогнем, “бобіком” і самоспаленням: як під Радою вимагали відставки Авакова. НАШ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна