Кулеба назвав умову України для запуску Nord Stream 2

 

Україна виступає проти “Північного потоку-2” і умовою його запуску має стати деокупація українських територій і енергобезпека України.

Про це в понеділок, 14 червня, заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба у твіттері.

Міністр наголосив, що “Північний потік-2” — це насамперед загроза безпеці Україні, а не лише економіці.

“Ми проти “Північного потоку-2″. Умовою його запуску має бути деокупація українських територій і енергобезпека України. Це буде чесна компенсація загроз”, – заявив Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що таку позицію висловив на переговорах минулого тижня у Берліні.

Нагадаємо, 4 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі президент РФ Володимир Путін оголосив, що укладання труб по першій нитці газопроводу “Північний потік-2” вже завершене.

Росія планує закінчити його будівництво ще до кінця 2021 року.

Після того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції, щоб запобігти завершенню проєкту, будівництво газопроводу було значно загальмоване.
Проте нещодавно адміністрація президента Джо Байдена заради покращення відносин із ФРН дещо пом’якшила позицію США, вивівши з-під санкцій власне компанію Nord Stream 2 AG та її керівництво.

Читайте також:
У Німеччині обговорюють, як компенсувати Україні втрати від запуску “Північного потоку-2”, – Блінкен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна