Підроблені підписи і “мертві душі”: ЦВК відмовила групі, яка хотіла провести референдум щодо продажу землі

 

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи, яка хотіла провести референдум щодо продажу землі, через невідповідності у підписних листах.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Серед іншого, у списках учасників зборів 47 осіб включені по двічі, при цьому підписи напроти однакових прізвищ та інших персональних даних візуально відрізняються.

“Також у списках учасників зазначені відомості про 19 померлих осіб, навпроти прізвищ яких проставлені підписи. До того ж, 17 осіб із зазначених «мертвих душ» включено до списку членів ініціативної групи”, – зазначається в повідомленні.

Ініціативна група подала документи до ЦВК 1 червня. У них вказувалося, що на зборах були присутні 10927 громадян України, які й обрали ініціативну групу більшістю. Йшлося про винесення на референдум питання “Чи підтримуєте Ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?”.

Проте, як зазначають у ЦВК, через зафіксовані порушення дані про результати голосування були спотворені.

Окрім того, Центвирборчком проаналізував винесене ініціативною групою питання і більшістю голосів дійшов висновку, що воно по суті збігається з питанням “Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?”, винесеним на референдум іншою ініціативною групою, вже зареєстрованою ЦВК. Документи щодо реєстрації цієї групи надійшли до ЦВК ще 5 травня 2021 року.

У зв’язку з цим ініціативній групі, документи якої надійшли до Центральної виборчої комісії 1 червня, було відмовлено.

Раніше Центральна виборча комісія зареєструвала 5 груп, які будуть збирати підписи для проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою: щодо питань продажу землі і стратегічних об’єктів, українського газу, грального бізнесу та марихуани.

Читайте також:
Зеленський підписав суперечливий закон “Про всеукраїнський референдум”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна