На Вінниччині двоє підлітків поцупили трубу, якою постачався кисень у лікарню

 

У Жмеринці на Вінниччині правоохоронці встановили особи підлітків, які 8 червня з будівлі міської лікарні викрали мідну трубу, якою до апаратів ШВЛ надходив кисень хворим у палати.

Про це в п’ятницю, 11 червня, інформує пресцентр вінницької поліції.

“Зловмисників поліцейські встановили за допомогою системи відеонагляду «Безпечне місто». Ними виявились місцеві жителі віком 13 та 16 років. Неповнолітніх поліцейські опитали в присутності їх батьків. Отримані від продажу труби кошти підлітки витратили на власні потреби”, – йдеться в пресрелізі поліції.

Зазначається, що під час вчинення злочинну труба не була під тиском кисню, тож ні неповнолітні зловмисники, ні пацієнти лікарні не постраждали.
Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка), за що передбачено покарання – до п’яти років позбавлення волі.

Враховуючи те, що за такого роду злочин кримінальна відповідальність настає з 14 років, до меншого правопорушника будуть вжиті заходи виховного впливу. З відповідним клопотанням слідчий звертатиметься до суду, додали в поліції Вінницької області.

Читайте також:
На Львівщині звільнили директора лікарні, де померли двоє пацієнтів на ШВЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна