Мінськ звинуватив Україну в “зачистці інформполя” через заборону каналу “Білорусь 24”

 

Міністерство інформації Білорусі розкритикувало рішення української Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо заборони ретрансляції державного каналу “Білорусь 24”.

Про це інформує “Радіо Свобода” в п’ятницю, 11 червня.

У своїй заяві відомство назвало рішення українського регулятора “черговим недружнім жестом щодо білоруських ЗМІ”.

“Рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення демонструє перекручене розуміння українським керівництвом свободи слова і є продовженням кампанії на зачистку інформаційного поля від невгодних ЗМІ”, – йдеться в заяві.

Міністерство порівняло заборону білоруського каналу із припиненням мовлення каналів “112 Україна”, Zik і NewsOne, які належать народному депутату від “Опозиційної платформи – За життя” Тарасові Козаку й потрапили під санкції РНБО.

Відомство також заявило про нібито “численні факти цензури, тиску та розправи над опозиційними медіа” в Україні.

Як писала “Новинарня“, напередодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виключила з переліку іноземних програм, дозволених до ретрансляції, білоруський канал “Білорусь 24”.
Причиною стала трансляція каналом контенту за участю осіб, яких у Україні визнали такими, що загрожують національній безпеці. Крім того, в ефірі каналу батальйон “Донбас”, який входить до складу Національної гвардії, назвали “карательним”, а також лунали висловлювання, які Нацрада розцінила як розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Читайте також:
Лукашенко значно посилив покарання за проведення протестів у Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна