СБУ повідомила про підозру одному з ватажків “ЛНР” Катасонову

 

Служба безпеки України повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки України так званому “високопосадовцю” окупаційної адміністрації ОРЛО, колишньому начальнику міської Державтоінспекції МВС України в Луганську Андрію Катасонову.

Про це в п’ятницю, 11 червня, інформує пресслужба СБУ.

“Чиновник” підозрюється у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Зазначається, що він перебуває у загальнодержавному розшуку за участь у терористичній організації.

“Оперативники та слідчі СБУ задокументували, що колишній керівник Луганського міського ДАІ у 2015 році приєднався до терористичної “ЛНР” та обійняв посаду так званого “заступника голови адміністрації міста Луганськ”. До теперішнього часу правопорушник бере активну участь у забезпеченні функціонування окупаційної влади у захопленому гібридним агресором обласному центрі”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ не повідомляє імені “високопосадовця ЛНР”, проте за даними ЗМІ, йдеться про колишнього українського правоохоронця Андрія Катасонова.

Читайте також:
Пітекантропи на танку: в ОРЛО бойовики покаталися по “могилах дідів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна