Федерацію ММА України очолює громадянин РФ Рожкевич. Ветерани звернулися в СБУ

 

Федерацію ММА України очолює громадянин України Олег Рожкевич. Через це ветерани російсько-української війни звернулися до Служби безпеки України.

Витяг з російського реєстру паспортів із даними про документи Рожкевича, виданими в РФ, опублікувало на початку червня тернопільське видання “Без Табу”.

“У нас є інформація про те, що Національну федерацію змішаних єдиноборств ММА, яка, здавалося б, повинна пропагувати патріотизм, любов до своєї Батьківщини і готовність до її захисту, на восьмому році російсько-української війни очолює громадянин Росії Олег Рожкевич. Цікаво, скільки це коштує українським платникам податків?” – написало видання.

У розпорядженні порталу виявилися копії деяких документів Рожкевич, з яких стає ясно, що він є власником паспорта громадянина РФ, отриманим в Уфі.

В українських ЗМІ підкреслюють, що спортсмени Федерації змішаних єдиноборств брали участь в “проросійських мітингах” в Харкові. Крім того, вони є прихильниками опозиційної партії ОПЗЖ, що також пов’язують з впливом Рожкевича. Функціонеру приписують і ведення фармацевтичного бізнесу з Росією.

Також відомо, що Рожкевич є засновником “Общероссийской физкультурно-спортивной общественной организации “Федерация смешанных боевых искусств России”.

В Москві ця федерація активно співпрацює та розкручує колишніх бійців проросійського клубу “Оплот”, які втекли з України після участі в Антимайдані та підтримці сепаратистів на Донбасі.

За даними українських ЗМІ, федерація ММА Рожкевича у РФ має філіали в Чечні та Криму.

У четвер, 11 червня, Спілка ветеранів війни з Росією звернулася до СБУ щодо захоплення федерації ММА “кремлівським тітушководом”.

“Вважаємо, Служба Безпеки України має вжити необхідні заходи реагування для припинення дій, що мають ознаки загрози державному суверенітету України”, – йдеться в зверненні.

Читайте також:
В Нацгвардію хотів влаштуватися кандидат із російським громадянством, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна