Закручування гайок в “ДНР”: ватажки бойовиків бояться бунтів

 

Дмитро Снєгирьов
громадський активіст, експерт,
голова ГІ “Права справа”, переселенець із Луганщини

Окупаційна “ДНР” ввела кримінальну відповідальність за “умисне блокування об’єктів транспортної інфраструктури”.

Авторкою “законопроєкту” виступила Наталія Полянська.

“Зміни, що вносяться у кримінальний кодекс ДНР передбачають випадки навмисного блокування об’єктів транспортної інфраструктури, а також перешкоджання руху транспортних засобів і пішоходів на шляхах сполучення, вулично-дорожньої мережі, якщо ці діяння створили загрозу життю, здоров’ю та безпеці громадян, а так само загрозу знищення або пошкодження майна фізичних і (або) юридичних осіб”, – повідомила вона.

За її словами, йдеться про “забезпечення роботи екстрених служб, швидкої допомоги, поліції, МНС та інших”.​

Упевнений, що запропоновані заходи в “ДНР” пов’язані з можливими соціальними потрясіннями на тлі погіршення економічної ситуації в так званих “республіках”.

Одночасно в сусідній “ЛНР” лобіюється питання про введення смертної кари.

Фактично, відбувається посилення репресивного апарату з метою мінімізувати можливі масові протести.

Перекриття інфраструктурних об’єктів (залізниці, автошляхів) – це пасивний протест. Таким чином тиснуть на уряди для прийняття тих чи інших рішень, для того, щоб домогтися виплат заборгованостей.

А заборгованість на ряді підприємств (вугільних, металургійних) на окупованих територіях Донбасу, становить, за різними оцінками, від 3 до 6 місяців. І окупаційна влада, схоже, не виключає можливості протестних настроїв і блокування доріг.

До речі, аналогічне посилення законодавства відбулося нещодавно в РФ. Що вкотре свідчить про те, що “законодавча база” квазіреспублік уніфікується під російське законодавство. Ми бачимо елемент психологічного залякування і без того заляканого населення.

Читайте також:
Контррозвідка впіймала агента “ДНР”, який прикривався посадою в громадській організації ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна