У НАТО хочуть призупинити польоти МіГ-29, які ремонтували в РФ, – ЗМІ

 

Атлантична рада хоче призупинити експлуатацію винищувачів МіГ-29, ремонтованих у Російській Федерації, після інциденту з падінням літака у море в Болгарії.

Про це інформує BGNES.

“Потрібно негайно провести повне розслідування інциденту, включаючи експертів з союзних країн та країн-партнерів, що мають великий досвід експлуатації, технічного обслуговування та ремонту МіГ-29, зокрема Польщі та України”, – йдеться у заяві Атлантичної ради з приводу катастрофи літака.

У НАТО заявили, що міністр оборони має представити громадськості повний звіт про виконання всіх укладених контрактів з російською літакобудівельною компанією “МіГ” за рамковою угодою 2018 року на ремонт та обслуговування МіГ-29.

“Потрібна відповідь на питання, які гарантії ми можемо вважати надійними та обґрунтованими, коли йдеться про ремонт наших винищувачів на заводах країни, яка вважає НАТО і Болгарію ворогами?” – йдеться у заяві.

У НАТО також вважають, що уряд Болгарії має звернутися до Альянсу з запитом на здійснення місії повітряного патрулювання доки країна не оновить свій парк винищувачів.

Читайте також:
Франція виступає категорично проти збільшення бюджету НАТО, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна