Суд постановив стягнути з Медведчука майже 300 тисяч гривень на користь видавництва Vivat

 

Апеляційний суд Києва оголосив додаткове рішення у справі за позовом нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука до ТОВ “Видавництво “Віват”, постановивши стягнути з нардепа майже 300 тисяч гривень на користь останнього.

Відповідне рішення суд ухвалив 1 червня, передає “Детектор медіа”.

Згідно з судовим реєстром, 15 квітня 2021 року до Київського апеляційного суду надійшла заява видавництва Vivat, яке видало книгу Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, про стягнення з Віктора Медведчука судових витрат на “професійну правничу допомогу” у розмірі 271,77 тисяч гривень та “витрат, пов’язаних з явкою представників до суду” у розмірі 56,8 тисяч гривень.

Також у заяві просили компенсувати витрати зі сплати судового збору за подачу апеляційної скарги.

19 травня Медведчук направив до суду заяву, в якій просив відмовити видавництву у задоволенні цих вимог.

1 червня Апеляційний суд постановив частково задовольнити заяву видавництва Vivat, оскільки “витрати на професійну правничу допомогу та витрати, пов’язані з явкою представників товариства до районного суду є співрозмірними зі складністю цієї справи”.

Суд постановив стягнути з Медведчука на користь видавництва 295,7 тисяч гривень витрат на правничу допомогу та 2,3 тисячі гривень судового збору за подання апеляційної скарги.

Народний депутат від “ОПЗЖ”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані наприкінці серпня 2019 року.

19 березня Київський апеляційний суд зняв заборону на розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Читайте також:
До бази “Правотворець” включили суддю Заставенко, що заборонила книгу про Стуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна