Країни Балтії виступили за сильнішу підтримку України і Грузії перед самітом НАТО, – президент Литви

 

Напередодні саміту лідерів країн-членів НАТО президент Литви Гітанас Науседа заявив, що балтійські держави виступають за сильнішу підтримку України та Грузії.

Про це литовський лідер сказав після консультацій з колегами з Латвії та Естонії.

“Литва, Естонія та Латвія провели тісну координацію напередодні саміту НАТО. Ми повинні забезпечити надійне стримування, продовжувати інвестувати в нашу оборону і робити свій вклад в постійну адаптацію Північноатлантичного альянсу. Країни Балтії єдині у відстоюванні сильнішої підтримки партнерів-аспірантів України та Грузії”, – заявив Науседа у твіттері.

Саміт НАТО відбудеться в Брюсселі 14 червня, головними його темами визначені зміцнення трансатлантичного партнерства та розвиток оборонних спроможностей Альянсу на наступне десятиліття. Ця зустріч на вищому рівні, як очікується, відбудеться без запрошення країн-партнерів.

Читайте також:
На саміті НАТО буде заява про Україну. Але немає згоди про ПДЧ

Генсек НАТО Столтенберг назвав 9 пріоритетів Альянсу, які обговорять на саміті в Брюсселі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна