Сайт Банкової виправив повідомлення щодо слів Байдена про Україну в НАТО

 

Редактори сайту президента України видалили з повідомлення про розмову Володимира Зеленського та Джозефа Байдена слова про те, що президент США підтримав євроатлантичну інтеграцію України та надання нашій державі Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це у вівторок, 8 червня, повідомляє Axios.

Білий дім та офіс президента опублікували офіційні повідомлення про телефонний дзвінок, що відбувся між Байденом та Зеленським напередодні. Згодом з’ясувалось, що сповіщення дещо суперечать одне одному.

У повідомленні ОП йшлося: “Президент США наголосив на цілковитій підтримці євроатлантичної інтеграції України та важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі. Він запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також планованих заходів найвищого рівня”.

Своєю чергою в заяві Білого дому такої інформації не було.

Згодом його представники заперечили, підтримку Байденом надання ПДЧ в Північноатлантичному альянсі.

“Українці неправильно схарактеризували заяву та виправили допис”, – заявив представник американської Ради національної безпеки Axios.

Тепер в українській заяві мовиться: “Джо Байден запевнив, що позиція України обов’язково буде врахована під час обговорення стратегічних питань у НАТО, а також запланованих заходів найвищого рівня. Володимир Зеленський наголосив на важливості надання Українській державі Плану дій щодо членства в Альянсі”.

Читайте також:
900 тис. доз вакцини і запрошення до США: в Білому домі розповіли про переговори із Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна