В Інституті хімії НАНУ незаконно виготовили алкоголь на понад ₴1,3 млн

 

Працівників Інституту хімії НАН України викрили в незаконному виготовлені фальсифікованого алкоголю. За пів року вони виробили 5 300 літрів алкогольних напоїв на суму понад 1,3 млн грн.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури у вівторок, 8 червня.

Службовці державного підприємства “Дослідне виробництво Інституту хімії високомолекулярних сполук” НАН України організували незаконне виробництво алкоголю в приміщенні інституту.

Алкоголь згодом продавали під виглядом відомих брендів. Всього за пів року працівники виготовили понад 5 300 літрів фальсифікованого алкоголю та заробили понад 1,3 мільйона гривень.

Наразі проводяться слідчі дії. Трьом службовцям повідомили про підозру за статтею про незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Читайте також:
ДФС заблокувала 44 сайти з продажу алкогольного фальсифікату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна