На Прикарпатті на магістральному газопроводі стався вибух

доповнено

На газопроводі “Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці” в селі Клузів Тисменицького району Івано-Франківської області стався вибух.

Унаслідок інциденту ніхто не постраждав, повідомляє пресслужба компанії “Оператор ГТС України”.

Аварія сталася близько 12:30 у вівторок, 8 червня, через розгерметизацію 500-міліметрової труби.

“Постраждалих внаслідок інциденту немає. Загрози припинення газопостачання в прилеглих населених пунктах немає, цей інцидент також не впливає на транзит газу до ЄС. Наразі пошкоджену ділянку газопроводу повністю локалізовано, на місці інциденту працює ремонтна бригада. Небезпека для населених пунктів поблизу відсутня” – йдеться у повідомленні.

Розгерметизація сталася в районі дачного масиву, вибух пролунав приблизно за 100 метрів до найближчого будинку.

Рятувальники наразі обмежили рух прилеглими до місця події шляхами.

“На газопостачання населених пунктів подія не вплинула. Проведено переключення подачі газу по обхідному газопроводу”, – додали в пресслужбі ДСНС.

На місці події працюють аварійні бригади “Івано-Франківськгаз” та Богородчанського ЛВ УМГ, що обслуговує даний газопровід. Від Держслужби України з надзвичайних ситуацій залучено 28 осіб та дев’ять одиниць техніки.

Читайте також:
На Прикарпатті лісовоз впав у річку, дві людини загинули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна