В Україні запустили чат-бот для онкохворих “Лікуйся”

 

Пацієнтські організації України запустили чат-бот у Telegram, який зорієнтує в безкоштовних медичних послугах усіх, хто зіштовхнувся з діагнозом “Рак молочної залози”.

Чат-бот “Лікуйся” презентували у вівторок, 8 червня, в пресцентрі Українського кризового медіацентру.

Його мета – надати пацієнтам необхідну інформацію щодо лікування в межах Програми медичних гарантій.

“Для якісного втілення чат-боту ми проаналізували великий масив даних: реєстри закладів охорони здоров’я, договори НСЗУ з онколікарнями тощо. Проте наша головна мета – донести до хворих з діагнозом “рак”, що не потрібно складати руки, бо є реальні та доступні можливості лікування онкології”, – зазначила голова ГО “Ліки Контроль” Наталія Гуран, яку цитує “Лівий берег”.

Чат-бот допоможе зорієнтуватися, в якому медзакладі, які послуги і в якому обсязі можна отримати безкоштовно. Для цього користувач обирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію з необхідною інформацією.

Безкоштовні медичні послуги, про які розповідає чат-бот, доступні в межах Програми медичних гарантій. Це – програма, яка визначає перелік та обсяг медпослуг та лікарських засобів, повну оплату надання яких пацієнтам гарантує держава.

Реалізували проєкти ГО “Ліки Контроль” та ГО “Афіна. Жінки проти раку” за підтримки USAID/UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS” і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України.

Читайте також:
У столичному госпіталі від онкохвороби помер морпіх 36-ї бригади Денис Позіхайлов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна