МОЗ пояснив, як отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

 

Особи, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України в понеділок, 7 червня.

“Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема в сімейного лікаря, для пред’явлення, за потреби, під час перетину державного кордону”, – повідомили в МОЗ.

У відомстві також зазначили, що для кількадозних вакцин свідоцтво про вакцинацію видається лише після отримання останньої дози.

У випадку отримання свідоцтва не одразу після щеплення, а шляхом звернення до лікаря, свідоцтво заповнюється на основі даних про щеплення, внесених до електронної системи охорони здоров’я.
Воно заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також українською мовою.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію міститиме:

  • персональні дані пацієнта (прізвище та ім’я латинкою записуватиметься так само, як у закордонному паспорті громадянина, або за правилами транслітерації);
  • інформацію про вакцинацію (назва вакцини, дата вакцинації тощо).

Свідоцтво обов’язково має бути завірено офіційним штампом закладу охорони здоров’я та підписане лікарем. Також його має підписати пацієнт або його уповноважений представник.
Термін дії свідоцтва ‒ один рік із можливістю продовження.
У МОЗ наголосили, що не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з “імунними паспортами” чи “ковідними сертифікатами”, які нині розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.

Читайте також:
В Україні на вихідні запрацювали 10 центрів вакцинації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна