Прем’єр Британії Джонсон закликає G7 допомогти “вакцинувати світ” до 2023 року

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що на майбутній зустрічі Групи семи підніматиме питання про те, щоби багатші країни зобов’язалися допомогти “вакцинувати увесь світ” до кінця 2022 року.

Про це повідомляє Evening Standart.

Борис Джонсон заявив, що на саміті 11-13 червня проситиме колег “дати відповідь на найбільший виклик повоєнного часу” та допомогти “вакцинувати світ до кінця наступного року” і покласти край пандемії.

Саміт G7 у Британії буде першою особистою зустріччю лідерів із початку пандемії, і першим візитом Джо Байдена до Британії як президента США.

Штати, Франція, Японія та ЄС вже повідомили, скільки доз вакцини вони планують надати для глобального механізму COVAX, що допомагає отримати їх країнам середнього та низького достатку.

Британія та Канада ще мають оголосити обсяг запланованих внесків. Бориса Джонсона закликають зробити це на саміті.

Водночас, того ж дня, коли Джонсон виступив з таким закликом, міністр охорони здоров’я Британії Метт Генкок сказав, що зараз у країні немає надлишку вакцин.

Читайте також:
У Британії повністю вакцинували від коронавірусу половину дорослого населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна