Франція відкриває кордони для туристів, але з певними обмеженнями

 

З 9 червня Франція відкриває кордони і починає приймати закордонних туристів – з певними обмеженнями.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на пресслужбу уряду Франції.

Обмеження діятимуть залежно від епідеміологічної ситуації в країні, з якої прибув мандрівник, та від того, чи має він щеплення від коронавірусу.

Французький уряд поділив країни світу на три зони: зелену, помаранчеву і червону.

До зеленої зони віднесли країни ЄС та Європейської економічної зони, а також Австралію, Японію, Південну Корею, Нову Зеландію та Ізраїль.

Із цих країн вакциновані особи зможуть в’їхати на територію Франції без тесту на коронавірус. У разі, якщо людина не пройшла повний курс вакцинації, їй необхідно буде надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген, зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття.

У помаранчеву зону потрапили країни, де ситуація з коронавірусом залишається невизначеною, але їх вважають зоною поширення небезпечних штамів. Такими уряд Франції визначив більшість країн світу, зокрема й Україну.

Жителі цих країн, які вже вакциновані, зможуть в’їхати до Франції (не раніше, ніж через 2 тижні після отримання другої дози вакцини) за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 годин до поїздки, або антиген-тесту, зробленого не пізніше ніж за 48 годин.

Також за наявності поважної причини з помаранчевої зони у Францію можуть впустити і невакцинованих людей, але з тестом.

До червоної зони віднесли країни з важкою ситуацією з коронавірусом. Це зокрема ПАР, Бразилія, Туреччина та Індія. Жителі цих країн зможуть в’їхати до Франції лише за наявності вкрай важливої причини, навіть при повній вакцинації.

Читайте також:
ЄС офіційно відкриває кордони для вакцинованих мандрівників із третіх країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна