“Станемо членом НАТО”: дипломат похвалила українських десантників на навчаннях в Угорщині. ФОТО

 

В ході багатонаціонального тактичного навчання Saber Guаrdian-2021, яке проходить на полігоні поблизу міста Варпалота в Угорщині, український підрозділ показав високий рівень підготовки, виконавши усі поставлені завдання та отримав високі оцінки від партнерів, країн-НАТО.

За практичними діями спостерігали Надзвичайний і повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп та Тимчасово повірений у справах США в Угорщині Марк Ділард.

Як передає пресцентр Командування ДШВ в суботу, 5 червня, українські десантники отримали схвальні відгуки від дипломатів.

Зазначається, що під час двостороннього тактико-стройового заняття ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади відпрацювала тактичні дії в гірсько-лісистій місцевості.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

“Маючи таких захисників, ми обов’язково відстоїмо свою країну і станемо гідним членом НАТО. Окремо вдячна Сполученим Штатам Америки за сприяння, допомогу та взаємодію, а також Угорщині, яка приймала в себе цьогорічне багатонаціональне тактичне навчання”, – відзначила Любов Непоп.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

Також відомо, що з керівництвом та особовим складом десантно-штурмового підрозділу ДШВ ЗС України зустрілися командир 5-ї механізованої бригади Збройних сил Угорщини та командир ескадрону 2-го кавалерійського полку Збройних сил США, які високо оцінили професіоналізм українських десантників та побажали подальших успіхів.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

Також посол України в Угорщині Любов Непоп написала відгук про дії десантників ЗСУ на навчанні Saber Guаrdian-2021 ще й в себе на сторінці у ФБ.

“Сьогодні був один із тих днів, які запам’ятовуються назавжди… Сьогодні свою бойову майстерність відпрацьовували український та американський підрозділи. Дивлячись на наших хлопців зведеного підрозділу Десантно-штурмових військ Збройних сил України, відчувала вдячність, гордість і впевненість у завтрашньому дні. Вдячність – бо саме наші військовослужбовці перебувають на передній лінії фронту боротьби з російською агресією і відстоюють нашу державу та спокій і безпеку всієї Європи. Гордість – бо рівень їхньої підготовки був високо оцінений і нашими партнерами з Альянсу. Впевненість у завтрашньому дні – бо маючи таких Захисників ми обов’язково відстоїмо свою країну і станемо гідними членами НАТО”, – написала Непоп.

Як писала “Новинарня“, в Угорщині на багатонаціональному навчанні Saber Guаrdian-2021 представляє ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України. За сценарієм цьогорічного навчання, українські десантники діятимуть у складі основних сил “BLUEFOR”.
Навчання триває неподалік міста Варпалота; у ньому беруть участь військовослужбовці зі Збройних Сил США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Республіки Польщі та України.

Читайте також:
Навчання Saber Guаrdian в Угорщині: десантники ЗСУ самостійно знищили противника, відмовившись від підтримки авіації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна