Рада вивела будівництво Київської обхідної дороги з-під дії закону про ProZorro

 

Верховна Рада на засіданні в четвер, 3 червня, вивела будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги навколо столиці з-під дії закону про публічні закупівлі.

Як передає “Новинарня“, відповідну поправку під час розгляду законопроєкту №5309 підтримали 268 народних депутатів.

“Тільки що президентська фракція проголосувала за виведення з “Прозорро” робіт із будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Тобто дала дозвіл на “ручний” розподіл майже ста млрд бюджетних гривень. Це була 35-та поправка народного депутата президентської фракції Арсенія Пушкаренка до законопроєкту №5309 про внесення змін до Закону “Про публічні закупівлі”. Парламентський комітет не підтримав цю поправку, але в залі вона була поставлена спікером на підтвердження та набрала 268 голосів”, – написала у фейсбуці колишня державна уповноважена АМКУ Агія Загребельска.

Поправка доповнює перелік винятків, на які поширюється дія закону про публічні закупівлі.

“Сто мільярдів гривень, які пропонує Зеленський вивести з-під тендеру на будівництво об’їзної дороги навколо Києва = річному бюджету на всі автошляхи України. Своя компанія, за одним контрактом. Кожен українець буде платити ще довгі роки після Зеленського. Не факт, чи буде дорога і яка вона буде, а платити доведеться.Так хто з нас «дурачок якийсь»?”, – написав у фейсбуці колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги, зокрема її південного півкільця – Київської обхідної дороги – має початися влітку 2021 року.

Загальна протяжність дороги становитиме близько 150 км. Вона матиме шість ділянок та сполучить траси М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів.

У рамках будівництва має з’явитися міст із підходами протяжністю понад 25 км через річку Дніпро.

Загальна вартість КОДу, згідно з торішніми заявами, становить 85 млрд грн.

Повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідної дороги планують за п’ять-шість років.

Читайте також:
Прокуратура підозрює громадянина РФ у розкраданні понад ₴2,6 млн на ремонті доріг Київщини

Уряд дозволив використовувати металургійні відходи при будівництві доріг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна