Президент ввів у дію рішення РНБО про активізацію мирного врегулювання ситуації на Донбасі

 

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про активізацію мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Відповідний указ №226/2021 “Про деякі питання активізації процесу мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях” опубліковано в середу, 2 червня, на сайті офісу президента.

Відповідно до статті 107 Конституції України, глава держави постановив увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 червня 2021 року “Про деякі питання активізації процесу мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях” (додається, для службового користування, без абзацу третього підпункту 2 пункту 1 – відкрита інформація).

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Кабінету Міністрів України доручається у двомісячний термін підготувати законопроекти про впровадження на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей правосуддя перехідного періоду та внести їх в установленому порядку на розгляд Верховної Ради.

Кабміну також доручається у тримісячний термін відпрацювати з залученням Служби безпеки України питання про відкликання мережевих ресурсів, які виділені в користування операторам телекомунікацій, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій та Луганській областях або використовуються в інформаційній агресії Російської Федерації проти України.

У шестимісячний термін уряд має забезпечити розгортання загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 на базі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення як оператора державного мультиплексу, а також забезпечити радіомовлення у середньохвильовому діапазоні, зокрема зі спеціальним контентом, із метою покриття територій ОРДЛО сигналом українських радіостанцій.

Протягом 2021 року Кабміну доручено завершити облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду до ОРДЛО, а також створення поблизу кожного контрольного пункту гуманітарно-логістичних центрів, сервісних центрів для надання соціальних, адміністративних, банківських, медичних, поштових та інших послуг.

Головнокомандувачу Збройних Сил України доручається у шестимісячний строк завершити виконання заходів із посилення охорони й оборони десантно-небезпечних ділянок українського узбережжя Чорного та Азовського морів, а також об’єктів критичної інфраструктури в районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:
Завершилося засідання РНБО про ситуацію на Донбасі. Рішення – під грифом “таємно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна