МОЗ почав запис на вакцинацію від COVID-19 мешканців ОРДЛО й окупованого Криму

 

У четвер, 3 червня, розпочався запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму й належать до пріоритетних груп (люди віком 65 років і старші).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19. Необхідно повідомити, з якого громадянин населеного пункту (уточнивши, що він є окупованим), вказати дані та обрати пункт щеплення.

Оператор здійснить запис та надішле СМС з ідентифікатором, якщо наявний номер телефону операторів України, або листа на електронну пошту.

Цей ідентифікатор передадуть прикордонникам для пропуску на підконтрольні урядові території.

“Громадяни, які бажають здійснити вакцинацію і мають ідентифікатор з підтвердженням запису на щеплення, не повинні проходити самоізоляцію чи обсервацію”, – йдеться у повідомленні.

Для запису на друге щеплення необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.

“З лютого 2020\1 року року Мінреінтеграції спільно з МОЗ було розпочато роботу щодо алгоритму вакцинації для наших громадян, що проживають на тимчасово окупованих територіях. До кінця травня – середини червня буде розпочато вакцинацію наших громадян з ТОТ. Вакцина вже завезена”, – наголосив віце-прем’єр-міністр Олексій Резніков.

Вакцинація здійснюватиметься препаратом CoronaVac в десяти пунктах щеплення на підконтрольних територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці пункти розташовані поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ). Повний їх перелік можна переглянути за посиланням.

Читайте також:
“На літо ситуація стабілізується”, – міністр Ляшко про прогнози щодо епідемії коронавірусу і вакцинацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна