На Харківщині трьох поліцейських судитимуть через побиття фермерів

 

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох поліцейських за фактом перевищення ними службових повноважень.

Про це в середу, 2 червня, інформує пресслужба прокуратури області.

За словами начальника відділу обласної прокуратури Олександра Цимбалістенка, досудовим розслідуванням встановлено, що троє співробітників полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області, у складі групи швидкого реагування на службовому автомобілі Skoda Octavia, здійснювали 9 вересня 2020 року патрулювання Сахновщинського району області, тобто перебували на службі при виконанні своїх службових обов’язків.

Під час роботи правоохоронці виявили в полі поблизу села Дар-Надежда комбайн і трактор із причепом, біля яких перебували чоловіки, що ремонтували техніку.

Працівники поліції необґрунтовано стали вимагати надання документів, що підтверджують право власності на земельну ділянку та транспортні засоби.

Фермери відповіли, що документи вони зберігають вдома і на місце їх може привезти батько.

“Після цього чоловіки продовжили виконувати ремонтні роботи на комбайні, а співробітники поліції без будь-яких на те підстав завдали чоловікам удари руками та ногами по тулубу, чим спричинили останнім фізичного болю, а також застосували до чоловіків спеціальний засіб “кайданки”, обмеживши свободу пересування потерпілих, таким чином принизивши, образили їх особисту гідність”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у Полтаві, оперативний супровід – співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:
На Харківщині викрили банду “чорних ріелторів”, що вбивала людей заради квартир

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна