Навчання Saber Guаrdian в Угорщині: десантники ЗСУ самостійно знищили противника, відмовившись від підтримки авіації

 

В Угорщині розпочалася активна фаза багатонаціонального навчання “Saber Guаrdian -2021”.
Українські десантники вже вийшли в район виконання завдання та закріпилися на бойових позиціях.

У понеділок, 31 травня, українські військові перекрили усі можливі підходи противника інженерними загородженнями, замаскували бойову техніку та облаштували основні та запасні позиції, виставили патрулі та спостережні пости, організували взаємодію зі штабом батальйону “Bluefor”.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

“Приблизно о 17.00, почалися перші “бойові зіткнення”. Так, поблизу одного із спостережних пунктів було виявлено дозор “Opfor” в складі однієї одиниці бойової техніки та 12-ти піхотинців.
Розпочався бій, в ході якого противник внаслідок значних втрат був змушений відступити. Наші військовослужбовці залишились у повному складі”, – передає пресцентр Командування ДШВ.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

1 червня о 6.40 ранку на позиції десантників висунувся підрозділ противника – чотири бойових машин піхоти “М-113”.

“Протягом кількох хвилин, влучним вогнем гранатометів та стрілецької зброї усі машини та особовий склад противника було знищено. Наші війська втратили одну одиницю бойової техніки, яка перекривала шляхи відступу противнику. Завдяки ефективній взаємодії з вищим штабом, командуванням “Bluefor” до місця зіткнення для можливої допомоги було оперативно спрямовано резерв з підтримкою авіації. Але український десант впорався самостійно”, – наголосили в пресцентрі окремого роду.

Навчання триває.

Як писала “Новинарня“, в Угорщині на багатонаціональному навчанні Saber Guаrdian-2021 представляє ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України. За сценарієм цьогорічного навчання, українські десантники діятимуть у складі основних сил “BLUEFOR”.
Навчання триває неподалік міста Варпалота; у ньому беруть участь військовослужбовці зі Збройних Сил США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Республіки Польщі та України.

Читайте також:
В Угорщині стартували навчання Saber Guardian. Від України – десантники з 13-го батальйону 95-ї одшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна