Кримські колаборанти засудили Чубарова до шести років колонії

 

Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова підконтрольний Росії “Верховний суд Криму” незаконно засудив до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму, штрафу в розмірі 200 тисяч рублів РФ та 200 годин виправних робіт за нібито “організацію масових заворушень” 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту.

Про це у вівторок, 1 червня, повідомила Уповановажена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Саме 26 лютого 2014 року відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України, який став початком спротиву російській окупації. Серед тих, хто вийшов під будівлю кримського парламенту, був і Рефат Чубаров.

“Не визнаю рішення так званого “Верховного суду Криму”! Наголошую: від початку цього судилища Рефат Чубаров був позбавлений права на справедливий судовий розгляд справи, доступу до правосуддя та ефективного юридичного захисту, що є прямим порушенням статей 6, 13 Європейської Конвенції з прав людини”, – наголосила омбудсмен.

З її слів, вирок Чубарову став ще одним свідченням того, що країна-окупант “продовжує політику переслідування та репресій українських громадян”.

“Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на ці факти та посилити тиск на агресора, аби змусити виконувати норми міжнародного права та негайно звільнити усіх, кого незаконно утримують в РФ та на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей”, – додала Денісова.

Сам Чубаров поки не реагував на цей вирок колаборантів.

Читайте також:
Чубаров розповів про події в будівлі кримського парламенту 26 лютого 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна