Громадянин Чехії отримав 20 років тюрми за участь у війні на Донбасі на боці “ЛНР”

 

Міський суд Праги засудив до 20 років тюремного ув’язнення громадянина Чехії Мартіна Кантора, який брав участь у бойових діях на Донбасі на стороні терористичної організації “Луганська народна республіка”.

Про це у вівторок, 1 червня, інформує “Європейська правда” з посиланням на чеські ЗМІ.

32-річний Кантор визнаний винним за звинуваченнями у скоєнні терористичного акту та участі в терористичній групі.
Кантора судили заочно, оскільки він не повернувся з України до Чехії та і його місцезнаходження невідоме. Вирок не остаточний.

“Хоча суд не побачив деяких доказів, спочатку заявлених обвинуваченням, вина підсудного була доведена поза всяких розумних сумнівів”, – сказав суддя Ян Шотт.

У 2015 році Кантор вилетів з Праги через Ростов-на-Дону на Донбас, де, згідно з обвинувальним висновком, пройшов підготовку і став снайпером в армії “ЛНР”. Згідно з досьє, він дослужився до сержанта і брав участь в бойових діях.

“Як член розвідувально-диверсійної групи він особисто встановлював міни та гранатомети в районі лінії розмежування”, – сказав прокурор Мартін Білі.

В ході судового процесу свідчили кілька експертів і свідків – друзі Кантора. Вони розказали, що підсудний говорив про бажання взяти участь у бойових діях в Україні на стороні проросійських сепаратистів і що він писав їм про свої успіхи в сепаратистської армії.

Один з друзів Кантора заявив, що вони підтримували контакт до 2016 року. Потім він нібито отримав електронною поштою повідомлення про те, що Кантор мертвий, але підтвердити це не вдалося.

Читайте також:
У Чехії за участь у бойових діях на Донбасі на три роки засудили Кафку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна