Школярі в ОРДО вперше почали здавати російський держекзамен

 

Випускники одинадцятих класів в школах тимчасово окупованої частини Донеччини 31 травня вперше приступили до складання Єдиного державного екзамену разом з Росією і за російськими нормами.

Про це в понеділок, 31 травня, пише інформаційний ресурс окупантів ДАН

Зазначається, що всі задіяні в проведенні іспиту особи завчасно пройшли спеціальне навчання в Росії.

Іспит здають всього в трьох навчальних закладах: в “гімназії” і “університеті” в Донецьку, а також в “ліцеї” Макіївки. Іспит напишуть 475 учнів.

Ватажок бойовиків “ДНР” Денис Пушилін відвідав один з пунктів здачі іспиту в окупованому Донецьку, де виступив перед випускниками.

“Сьогодні у вас дійсно важливий день. Ви перші, хто складає Єдиний державний іспит на території “ДНР”. Раніше треба було виїжджати, що становило додаткові складності… Це елемент наших інтеграційних процесів, які набирають обертів і проявляються на всіх напрямках, у тому числі і в освітній системі”, – цитує самоназваного ватажка теругруповання сайт окупантів.

У понеділок 31 травня Єдиний державний іспит також стартував на території всієї Росії.

Читайте також:
Росія дозволила провести ЄДЕ в школах окупованої Донеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна