Десатники з 25-ї бригади відпрацювали висадку на частково заміновані території

 

Підрозділи 25-ї окремої повітрянодесантної дніпропетровської бригади відпрацювали вправи безпарашутного десантування та евакуації за допомогою комплекту знімного бортового обладнання “Адаптер М-1”.
Саме завдяки йому десантники можуть зробити висадку на ділянки зі складним рельєфом, у місті, на дахи споруд та частково заміновані території – тобто, там, де висадка звичайним способом неможлива.

За словами керівника занять, під час відпрацювання практичних вправ десантники покращили знання і навички й готові застосувати набуті вміння, виконуючи поставлені завдання.

“Ця система дозволяє у найкоротший час забрати групу з таких місць, де посадка неможлива, тому її використання значно розширює коло наших можливостей”, – інформує пресцентр бригади.

Довідково:
Безпарашутне десантування з використанням КЗБО — невіддільна частина бойового вишколу підрозділів Десантно-штурмових військ, Морської піхоти, Сил спеціальних операцій та спеціального призначення Військової служби правопорядку ЗСУ. КЗБО «Канат-1» використовують у висадці на місцевість, рельєф якої не дозволяє звичайний спосіб посадки, а також для висадки на обмежені ділянки. З 2006 року в ЗС України проведено низку випробувань системи безпарашутного десантування «Адаптер-М1» виробництва України, а у 2013-му її прийнято на озброєння. Однак, після окупації Криму, виробник (Феодосія) залишив усі потужності на окупованій території. У 2016-му компанія «Інспецпром» (м. Чернігів) розробила систему безпарашутного десантування «Канат-1» — вдосконалений аналог «Адаптер-М1». Державний науково-випробувальний центр ЗСУ провів наземну й льотну частини випробувань КЗБО «Канат-1», за результатами яких її прийнято на озброєння.

Читайте також:
Під час святкування річниці навчального центру ДШВ командир десантувався на плац частини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна