Очільник Європарламенту закликав посилити санкції проти чиновників РФ і “підтримувати дисидентів”

 

Очільник Європейського парламенту Давід Сассолі, якому Росія нещодавно заборонила в’їзд, закликав до посилення санкцій проти російських чиновників.

Про це він сказав у інтерв’ю виданням німецької медіагрупи Funke, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

“Нам необхідно посилити санкції проти російських чиновників, а також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством, підтримувати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ”, – вважає Сассолі.

Коментуючи нещодавні події довкола примусової посадки літака RyanAir в Мінську, президент Європарламенту відзначив, що відносини Москви і Мінська продовжать зміцнюватися.

За словами його словами, взаємодія Євросоюзу і Росії також “дуже напружена” на тлі отруєння і ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального, а також конфлікту на сході України.

Сассолі сказав, що ЄС продовжить підтримувати увагу до справи з посадкою літака в Мінську і тиснути на білоруську владу, а також висловив сподівання, що це приведе до звільнення затриманого білоруськими силовиками блогера Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги.

Як писала “Новинарня“, 30 квітня РФ оголосила персонами нон грата низку європейських посадовців, зокрема очільника Європарламенту Давіда Сассолі та віцепрезидентку Єврокомісії Веру Юрову.

Читайте також:
В ЄС немає консенсусу щодо нових секторальних санкцій проти Росії, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна