Пів мільярда доларів кредиту і “турбота” про дівчину Протасевича: результати зустрічі Путіна і Лукашенка

 

На зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився про новий транш кредиту та відкриття нових рейсів білоруської державної компанії “Белавіа”.

Про це повідомляє інформагенція “Белта“.

Зазначається, що під час неформальної зустрічі Лукашенка і Путіна, яка відбулася в Сочі у суботу, 29 травня, було остаточно вирішено питання про перерахування Росією Білорусі другого траншу кредиту в розмірі 500 мільйонів доларів та досягнуто домовленості про відкриття нових рейсів “Белавіа” в російські міста.

Угода про надання Білорусі кредиту в розмірі 1 мільярда доларів США була підписана 21 грудня 2020 року. Перший транш кредиту ($500 млн) Білорусь отримала менш ніж через 10 днів, 30 грудня.

Як запевнив прессекретар президента ПФ, Путін і Лукашенко не торкалися тем переходу на єдину валюту та додаткової допомоги Білорусі.

Крім того, за словами Пєскова, міністерствам транспорту Росії та Білорусі доручено “організувати співпрацю з урахуванням початку канікул і необхідності повернення білорусів з Європи”.

У розмові з Лукашенком президент РФ також порушив питання про затриману в Білорусі громадянку Росії Софію Сапегу, дівчину затриманого внаслідок вимушеної посадки рейсового літака Ryanair опозиційного журналіста Романа Протасевича. Міністерству закордонних справ Росії доручили стежити за її долею.

Загалом, зустріч назвали “насиченою і змістовною”.

За словами Пєскова, Лукашенко також обговорював із Путіним інцидент з літаком Ryanair.

Це вже третя зустріч Лукашенка та Путіна у 2021 році. Переговори у п’ятницю тривали понад 5 годин, але про їх результати заяв не робилося.

Читайте також:
Путін зустрічався з Лукашенком, каталися на лижах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна