Франція виступає категорично проти збільшення бюджету НАТО, – ЗМІ

 

Франція виступає категорично проти збільшення бюджету НАТО ще на $20 мільярдів упродовж десяти років.

Про це з посиланням на власні дипломатичні джерела пише Reuters, повідомляє “Укрінформ“.

“Ухвалення плану $20 мільярдів, покликаного дати НАТО більше гнучкості у протидії військовим загрозам, змінам клімату та посиленню Китаю, наразилося на рішучий спротив Франції, яка побоюється, що це може завадити її оборонним пріоритетам”, – йдеться в матеріалі міжнародної інформагенції.

Зазначається, що Франція, однак, готова вислухати контраргументи й деталі пропонованого плану.

“Якщо йдеться про значне збільшення внеску держав до спільного бюджету та зміну філософії НАТО, коли фокус буде переміщено із національної відповідальності на розмиття відповідальності, Франція відповість рішучим «ні»”, – розповів Reuters французький дипломат.

“Ми вбачаємо ситуацію не як НАТО супроти Європи, а як НАТО супроти індивідуальної оборони кожної держави-члена”, – наголосив співрозмовник агентства з міністерства оборони Франції.

У лютому 2021 року генеральний секретар НАТО запропонував, щоб держави-члени робили більші внески до спільних бюджетів Альянсу, а не покладалися переважно на фінансування лише національних систем оборони.

Читайте також:
На Банковій сподіваються, що Україну ще запрсять на червневий саміт НАТО, де говоритимуть про наш ПДЧ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна