Європейська мовна спілка “заморозила” членство Білорусі

 

Європейська мовна спілка (EBU) “заморозила” членство “Білтелерадіокомпанії” (БТРК) в організації.

Про це в п’ятницю, 28 травня, інформує “Телеграф”.

EBU дав БТРК два тижні, щоби направити офіційну відповідь. Повідомляється, що після цього постанова має набрати чинності.

Як зазначається, все почалося з листів до цієї організації з вимогою заборонити БТ брати участь в Євробаченні. А потім команда опозиціонера Павла Латушка відправила вимогу виключити держТБ з лав цієї організації за “співучасть у тортурах”.

Європейський мовленнєвий союз (ЄМС) у квітні направив до “Білтелерадіокомпанії” листа з вимогою пояснити свою позицію у відповідь на обвинувачення в причетності держТБ до тортур.

ЄМС вивчив представлене Народним антикризовим управлінням (НАУ) відео і став вимагати відповіді від “Білтелерадіокомпанії”.

На відео (уривок передачі БТ), відправленому командою Павла Латушка 14 квітня в ЄМС, політв’язень Микола Дєдок зі слідами побоїв на тлі червоно-зеленого прапора кається в тому, що посмів виступити проти влади Лукашенка.

Як відомо, Європейська мовна спілка – організація суспільних мовників, створена 12 лютого 1950 року, найбільше об’єднання національних мовленнєвих організацій у світі.

ЄМС керує системами обміну телевізійними програмами та аудіовізуальним контентом Eurovision (з 1954 року) і Euroradio (з 1989 року).

Читайте також:
Генсек НАТО Столтенберг відповів Лукашенку на звинувачення у веденні гібридної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна