Україна з нетерпінням чекає на візит Вселенського Патріарха Варфоломія, – Єрмак

 

У серпні до України має прибути з візитом вселенський патріарх Варфоломій.

Як повідомили в офісі президента України, патріарх Варфоломій візьме участь у святкуванні 30-річчя незалежності України. Про це йшлося під час зустрічі керівника офісу президента України Андрія Єрмака з єпископом Константинопольської православної церкви, митрополитом Халкедонським Еммануїлом.

Голова ОП Андрій Єрмак “запевнив, що держава зробить усе, щоб візит вселенського патріарха в Україну відбувся на найвищому рівні”.

Єрмак, крім того, наголосив, що “вся країна з нетерпінням чекає на візит Вселенського Патріарха Варфоломія” та його участь у святкуванні 30-річчя незалежності України.

Зі свого боку митрополит Еммануїл заявив, що візит в Україну буде підготовлений та пройде якнайкраще.

“Митрополит Еммануїл наголосив, що Константинопольська православна церква молиться за закінчення війни на Донбасі та мир в Україні, а також за завершення пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні та в усьому світі”, – додали на Банковій.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня 2019 року надав томос про автокефалію помісній Православній церкві України.

Читайте також:
Патріарх Варфоломій планує вакцинуватися й закликає до цього інших

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна