В Італії арештували трьох осіб через обрив кабіни підйомника, де загинули 14 людей

 

Через обрив кабіни підйомника в італійській провінції Турин заарештували трьох людей.

Про це повідомляє видання Corriere della Sera в середу, 26 травня.

Арештовані – з компанії-оператора канатної дороги. Їх затримали після аварії, внаслідок якої загинули 14 пасажирів.

Нагадаємо, аварія сталася в провінції Турин в обідню пору 23 травня на канатній дорозі Стреза-Моттароне, що починається від озера Маджоре і закінчується на висоті 1491 метр над рівнем моря.

Кабіна обірвалась на найвищій ділянці маршруту, за 300 метрів до прибуття, і впала у лісистій та важкодоступній місцевості.

З 15 пасажирів, тринадцять людей загинули на місці, включно з дворічною дитиною. Пізніше у лікарні в Турині померла 9-річна дитина. Вижив єдиний пасажир – 5-річний хлопчик, він перебуває у лікарні у стабільному стані.

Причиною трагедії став обрив буксувального тросу, який тягнув кабіну вперед.

У такому випадку мала спрацювати система автоматичного гальмування кабіни. Щонайменш один із двох елементів системи виявився заблокованим. Що стало причиною обриву тросу, наразі невідомо.

26 квітня прокуратура заявила про арешт директора компанії-оператора канатної дороги Ferrovie del Mottarone, інженера та керівника оперативного відділу.

За словами прокурорки Олімпії Боссі, їх підозрюють у свідомій недбалості, адже запобіжна гальмівна система кабіни була відімкнена ще з 26 квітня – через те, що в активованому режимі періодично створювала проблеми з рухом кабіни.

Читайте також:
В Італії заарештували бойовика “Івана з Мессіни”, що воював проти України на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна