Під посольством РФ палили Кремль

 

У середу, 26 травня, в день сьомої річниці початку боїв за  Донецький аеропорт, під посольством Росії в Києві відбулася акція “Тризна за героями”, присвячена пам’яті загиблих за Україну в російсько-українській війні.

Як повідомляє кореспондент “Новинарні“, учасники акції розмістили на огорожі посольства фото знищених російських солдатів з надписом #можемповторити.

Наприкінці активісти поставили на асфальті картонний макет Кремля, облили його запалювальною сумішшю і підпалили.

 

“Ми хочемо нагадати всім, що російсько-українська війна триває. І ворог має пам’ятати, що ми, вшановуючи своїх героїв, готові й надалі битися за свою землю. Разом зі спаленим Кремлем будуть знищені всі його агенти в Україні!” – наголосили активісти.

Фото: Ірина Семеняка/Новинарня

Догоріти “Кремлю” не дозволив представник правоохоронних органів, який майже одразу загасив макет з вогнегасника, спричинивши обурення присутніх. Іще до початку протесту нацгвардієць попереджав, що не дозволить палити макет, бо це “загрожує громадському порядку”.

Фото: Ірина Семеняка/Новинарня

Читайте також:
З-під ДАПу – на Донецьк: військові й волонтери запустили
в окуповане місто тисячі листівок на повітряних кульках

Окрім того, під посольством РФ відбулася акція “Ходіння по колу” на підтримку жертв насильницьких зникнень в окупованому Росією Криму та їхніх близьких.

Учасники заходу, організованого командою КримSOS, мовчки стояли біля входу до посольства, тримаючи в руках фото безвісти зниклих жителів Криму (переважно кримських татар).

Фото: В’ячеслав Ратинський/УНІАН

Це була вже 58-ма така акція відтоді, як 24 травня 2016 року в окупованому Росією українському Криму був викрадений член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар, член регіонального меджлісу Ервін Ібрагімов. Про те, що з ним сталося, і досі нічого невідомо.

З того часу КримSOS проводить такі акції щомісяця і обіцяє проводити доти, доки не дізнається правду про долі зниклих активістів.

Фото: В’ячеслав Ратинський/УНІАН

“Наші акції виглядають, як ходіння по нескінченному колу: ми вимагаємо, РФ мовчить, РФ мовчить, ми — вимагаємо”, – зауважили організатори. Вони підкреслили, що це “нескінченне коло” обов’язково буде розірване.

Учасників заходів та журналістів пригощали українською медовухою і кримськотатарською долмою від кримськотатарської “крафтової кухні Місіратових”.

Фото: Ірина Семеняка/Новинарня

Читайте також:
“Хотів повернути Крим Україні”: у Євпаторії українського студента засудили до року ув’язнення
за “екстремізм” у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна